Helaas kan ik nu niet voor jouw voeten zorgen. Toch kunnen we samen zorgen dat jouw voeten in redelijke conditie en zonder al te veel pijn door deze periode heen komen. Hieronder geef ik je een flink aantal tips. Mocht je toch nog vragen hebben of even willen overleggen, dan kun je me bellen op 0182-763940, appen op 06-39660319 of e-mailen op info@jouwvoetafdruk.nl. Heb je producten nodig, dan breng ik deze gratis bij je thuis in deze dagen!

 

Algemene tips:

 • Was je voeten dagelijks, zonder zeep. Zeep is niet nodig, tenzij jouw voeten echt zichtbaar vuil zijn door lekker op blote voeten lopen bijvoorbeeld ;), en droogt alleen jouw huid maar uit.
 • Een voetenbad kan ook en werkt heerlijk ontspannend! Doe dit wel maximaal 1 keer per week voor niet langer dan 15 minuten.
 • Droog je voeten heel goed af, vooral tussen de tenen. Je geeft dan schimmels veel minder kans zich tegoed te doen aan jouw huid. IS een gewone handdoek te dik, probeer dan eens een hydrofiele doek.
 • Smeer dagelijks je voeten in met een goede voetcrème. Hiermee bedoel ik dus niet vaseline of uiercrème, die zijn voor op je fiets, de uier van een koe of die roestplek op je auto. Je voeten doe je een veel groter plezier met een echte voetcrème die past bij wat jouw voeten nodig hebben. Ben je zoekende? Stuur mij dan eens een foto van jouw voeten en ik geef je goed, passend advies.

Dik eelt en pijnlijke kloven?

 • Dik eelt kun je goed verwijderen met een eeltvijl. Vooral na een voetbadje of een warme douche werkt de vijl goed. Vijl dan één kant op, bijvoorbeeld alleen van boven naar beneden kracht zetten op de vijl, om haaltjes te voorkomen en je voeten mooi glad en zacht te maken.
 • Vet eelt bij voorkeur twee maal per dag in, ’s morgens en ’s avonds met een passende crème. Zou hou je het eelt soepel waardoor het niet of veel minder scheurt en zorg je op termijn dat het eelt minder snel terug komt! Ik heb een mooie stick die je heel handig en snel aan kunt brengen op dit soort plekken.
 • Heb je een kloof? Dat doet zeer! Met een nagelvijl vijl je eerst voorzichtig de randjes weg. Die harde randjes zorgen er namelijk voor dat je kloof open blijft staan en verder scheurt. Daarna neem je een dikke klovenzalf (heb je dat niet, dan mag je van mij voor deze ene keer ook vaseline of uiercreme pakken, maar alleen in deze crisis ;). Liever bel je mij en voorzie ik je van een goed product!) de zalf smeer je dik op de kloof en hier overheen breng je een pleister aan. Deze pleister-creme-combinatie laat je zo lang mogelijk zitten, bij voorkeur een dag of twee tot drie. Daarna haal je de pleister eraf en smeer je de kloof minimaal 2 maal per dag in met de klovenzalf.

Prikkende likdoorn!

 • Heb je last van een likdoorn die steekt en pijnlijk is? Helaas kan ik nu niet de pit voor je verwijderen. Wel kun je zelf de pijn verlichten door de bovenste laag te verwijderen. Deze zorgt namelijk voor nog meer druk. Met een eeltvijl of grove nagelvijl haal je makkelijk de bovenste laag weg. Na het douchen of een voetenbad gaat dit nog makkelijker en is ook minder pijnlijk. Vijl één kant op en verwijder zoveel mogelijk van de laag bovenop. Dit zou al veel verlichting moeten geven!
 • Heb je nog last, dan kun je de druk van de likdoorn halen door de druk te verplaatsen naar de huid om de likdoorn heen. Dit doe je door bijvoorbeeld het plakken van een viltring om de likdoorn heen of het aanbrengen van WandelWol. Beiden heb ik in de praktijk en bezorg ik gratis bij je thuis in deze dagen. Ik leg je dan meteen uit hoe je dit het best gebruikt.
 • KOOP GEEN LIKDOORNPLEISTERS, ALSTJEBLIEFT!!!! Deze pleister worden nog steeds veel verkocht bij drogisterijen, maar zijn erg slecht voor je huid! Ze bevatten salicylzuur dat de hele huid waar het komt verweekt en daardoor is het als schieten met een kanon op een mug. Het lost je probleem niet op en ik kan je ook niet goed meer helpen omdat ik niets meer kan zien van het probleem. Gewoon even mij bellen voor advies, veel beter!

Ingroeiende nagel

 • Heb je in deze dagen last van een pijnlijke nagel, kijk dan eerst zelf even of je kunt zien wat het probleem is. Zit het aan de voorkant van je nagel, aan de zijkant of zit er bijvoorbeeld eelt of rommel in de weg? Dit zelf beoordelen kun je goed doen wanneer alles lekker zacht is, bijvoorbeeld na het douchen. Rommel kun je dan ook meteen zelf verwijderen met een nagelvijl of houten stokje zoals een tandenstoker of bokkenpootje. Wees heel voorzichtig met zelf rommelen met metalen instrumentjes, je maakt snel dingen kapot hiermee!
 • Wordt met schoonmaken de pijn niet minder? Zoek dan contact. Ingroeiende nagels behandelen is altijd maatwerk en ook nu help ik je met alle liefde, op afstand.
 • Ga niet in Biotex of soda badjes! Dit maakt het probleem vaak alleen maar erger!

 

Tot slot hoop ik vooral dat ik je snel weer mag helpen in de praktijk! Schroom niet om hulp te vragen en heb je producten nodig, dan breng ik ze graag bij je thuis langs.

 

Karin